Δ. Κουτσούμπας από Μαντούδι: “Να υπάρξει ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες της πλημμύρας”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε, χθες 19 Νοέμβρη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαντούδι, τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και την ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες της πλημμύρας, σε σύσκεψη  με τοπικούς φορείς της περιοχής της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Στη σύσκεψη – συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μαντουδίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαντουδίου και εκπρόσωποι των: Εμπορικός Σύλλογος Μαντουδίου, Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, Σωματείο Ρητινοπαραγωγών – Δασεργατών Εύβοιας, Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαντουδίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πηλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδιών, Δασικός Συνεταιρισμός Πηλίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ (παράρτημα Μαντουδίου), Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου, Σύλλογος Αλιέων Μαντουδίου, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Μαντουδίου, Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Β. Εύβοιας – Αλόννησου – Σκιάθου – Σκοπέλου “Όχι στην καταστροφή του Αιγαίου” και ο Χριστιανικός Σύλλογος Μαντουδίου.

Πραγματοποιήθηκε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των φορέων μετέφεραν στο Δ. Κουτσούμπα την εικόνα από τα ανεπίλυτα εδώ και καιρό προβλήματα της περιοχής, λόγω των τελευταίων πλημμυρών και όχι μόνο, καθώς και τα αιτήματά τους για μέτρα άμεσης ανακούφισης.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε στους φορείς τη στήριξη του Κόμματος προς τα δίκαια αιτήματά τους και τους ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ, μαζί την αγωνιστική διεκδίκηση, θα τα προωθήσει στη βουλή και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

 

“Η κατάσταση στο Μαντούδι και την ευρύτερη περιοχή δεν αποτελεί μια ιδιαιτερότητα, μια εξαίρεση από τον κανόνα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται με πιο συχνές επαναλήψεις και τραγικά αποτελέσματα. Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε και να συμβιβαστούμε με τη σημερινή βαρβαρότητα. Τον 21ο αιώνα, το 2018, να χάνονται άνθρωποι και λαϊκές περιουσίες είτε από τις πλημμύρες, όπως εδώ, όπως στη Μάνδρα ένα χρόνο πριν, είτε από τις πυρκαγιές το 2007 και το 2009 στην Εύβοια, ή λίγους μήνες πριν, με τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι της Αττικής”, ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας επίσης στάθηκε στις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους τονίζοντας ότι: “Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση, αλλά και από την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, να καταβληθεί έκτακτο επίδομα στους πληγέντες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν 100% – χωρίς όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και χαράτσια στον ΕΛΓΑ – όλοι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί που έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή, τις αποθήκες, τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα ζώα και τις ζωοτροφές, τα μελίσσια κ.λπ. Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν σε σπίτια (οικοσυσκευές και λοιπό οικιακό εξοπλισμό), μαγαζιά, μικρές επιχειρήσεις, να αποζημιωθούν οι μικρέμποροι που υπέστησαν ολική καταστροφή των υλικών τους που είχαν εκθέσει για το παζάρι των ημερών. Να αποκατασταθούν άμεσα οι δασικοί δρόμοι, το αγροτικό δίκτυο. Να αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την ποιότητα του πόσιμου νερού” και συνέχισε: “Μέρα με τη μέρα φαίνεται ακόμα περισσότερο η ανεπάρκεια των κυβερνητικών υποσχέσεων για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Το ποσό των 650.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και των 200.000 για την αποκατάσταση της ύδρευσης είναι προκλητικά ανεπαρκές για τη στήριξη μιας ολόκληρης περιοχής που έχει τεράστιες καταστροφές”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Περισσότερα Άρθρα

Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ η ΔΗΜΑΡ

Aπόφαση αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής έλαβε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έπειτα από ψηφοφορία με 11 μέλη υπέρ και 5 κατά

Δ. Παπαδημούλης: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη κοιτάει μπροστά και αφορά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το «Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ», για

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρόσφατα Άρθρα