Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σε κόντρα μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ανομία στα Πανεπιστήμια. Η ΝΔ, επέρριψε ευθύνες στον Αλ. Τσίπρα, για τα ζητήματα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας, στα Πανεπιστήμια της Χώρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκεί κριτική στον Πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

“Πρώτος σας είπα ότι τα ζητήματα βίας και ανομίας στο Πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι κάτι αρκετά παλιό. Σας κατηγόρησα, όμως, διότι με τη δική σας συνειδητή ανοχή τα φαινόμενα αυτά έχουν εκτραχυνθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Αλλά θέλω να σας ρωτήσω ευθέως, κ. Τσίπρα: Ανέχεστε τις καταλήψεις δημόσιων χώρων; Ναι ή όχι; Θα ήθελα να έχω μια απάντηση. Θεωρείτε λογικό σήμερα εντός ενός Πανεπιστημίου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, απειλεί και τραμπουκίζει φοιτητές και καθηγητές και εσείς σφυρίζετε ως σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα; Ποια είναι η απάντησή σας, κ. Τσίπρα, σε αυτό; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;”, ανέφερε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στην απάντησή του ο Αλέξης Τσίπρας, αρκετά καυστικός, απευθύνθηκε προς τον κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι:

“Κύριε Μητσοτάκη, τις άλλες δύο φορές ποιο θέμα, αλήθεια, θέσατε και με ρωτήσατε εδώ στη Βουλή; Η πρώτη ήταν το Φλεβάρη του 2017 και το θέμα ήταν «Αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας», η δεύτερη ήταν τον Οκτώβριο του 2017, όπου αλλάξατε τις λέξεις και το θέμα ήταν όχι «η έξαρση της βίας», αλλά πρώτα «Η έξαρση της εγκληματικότητας και η αύξηση των φαινομένων βίας», ίδια ερώτηση με διαφορετική σειρά των λέξεων.
Και η τρίτη είναι σήμερα πάλι για τα θέματα της βίας και της εγκληματικότητας, αυτήν τη φορά στα Πανεπιστήμια.
Κύριε Μητσοτάκη, δεν έχετε άλλο θέμα να με ρωτήσετε; Εγώ θα έρχομαι κάθε Παρασκευή, να μετατρέψουμε την ώρα του Πρωθυπουργού σε ώρα συζήτησης για την ανομία, τη βία, την εγκληματικότητα. Ό,τι θέλετε, κύριε Μητσοτάκη, διότι δεν είναι ούτε αυτό το γήπεδό σας. Διότι πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία και με καταστροφολογία παντού. Και αυτό που αναδύεται από τα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις σας είναι ένα μεγάλο, βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα και το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Προφανώς και υπάρχει εγκληματικότητα στον τόπο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι τωρινό φαινόμενο η εγκληματικότητα; Προφανώς και υπάρχει εγκληματικότητα και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία είναι μέσα στον αστικό ιστό. Είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτό;”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Περισσότερα Άρθρα

Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ η ΔΗΜΑΡ

Aπόφαση αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής έλαβε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έπειτα από ψηφοφορία με 11 μέλη υπέρ και 5 κατά

Δ. Παπαδημούλης: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη κοιτάει μπροστά και αφορά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το «Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ», για

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρόσφατα Άρθρα