Το παλαιστινιακό «Άστρο της Φιλίας» απονεμήθηκε στον Πάνο Σκουρλέτη

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η υψηλή τιμητική διάκριση «Άστρο της Φιλίας» απονεμήθηκε στον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, από τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Marwan Toubassi, εκ μέρους του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Mahmoud Abbas, ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης για τη συνεισφορά του στην προώθηση των ελληνοπαλαιστινιακών σχέσεων και της υποστήριξής του στα δικαιώματα των Παλαιστινίων για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Στη συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης, τον Πρέσβη πλαισίωναν στελέχη της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, ενώ επίσης παρέστησαν οι Πρέσβεις, της Τυνησίας Dr Lassaad M’hirsi και του Κουβέιτ, Saud Faisal Aldaweesh. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γραμματέα συνόδευσαν η Νατάσα Θεοδωρακόπουλου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, οι Πάνος Τριγάζης και  Νεκτάριος Μπουγδάνης, Συντονιστές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και οι Γιώργος Βερβέρης, Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Λευτέρης Στουκογεώργος, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Θανάσης Κούρτης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, Σοφία Τζιτζίκου, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε η θέση του για τη δημιουργία βιώσιμου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο κ. Toubassi, απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη δήλωσε, μεταξύ πολλών άλλων, «Έχουμε κοινά ιδανικά, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, που ήταν πάντα κυρίαρχες αξίες του ελληνικού λαού στους αγώνες του κατά της ξένης κατοχής, αλλά και κατά της δικτατορίας» και πρόσθεσε: «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει από την κατοχή, όπως τώρα υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός. Γι’ αυτό βλέπουμε τον ελληνικό λαό διαφορετικά από άλλους λαούς, επειδή κατανοεί τα βάσανα που περνά ο παλαιστινιακός λαός».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Είναι τιμή προσωπική, αλλά θα έλεγα ότι τιμά και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Ο διαχρονικός αγώνας του παλαιστινιακού λαού για τη δικαίωσή του, είναι κάτι το οποίο έχει εμπνεύσει χιλιάδες Έλληνες πολίτες, ολόκληρες γενιές. Θεωρώ ότι, ως προσωπικότητα, με διαμόρφωσε αυτός ο ακαταμάχητος, λαμπερός αγώνας του παλαιστινιακού λαού για τα δίκαιά του και πολλές φορές είχα συμμετάσχει σε διαδηλώσεις, όπως και οι περισσότεροι νέοι της γενιάς μου, για τη δικαίωση του αγώνα σας. Μας ενώνουν και κοινές εμπειρίες, διότι εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει ένας λαός να ζει κάτω από συνθήκες κατοχής».

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Περισσότερα Άρθρα

Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ η ΔΗΜΑΡ

Aπόφαση αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής έλαβε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έπειτα από ψηφοφορία με 11 μέλη υπέρ και 5 κατά

Δ. Παπαδημούλης: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη κοιτάει μπροστά και αφορά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το «Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ», για

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρόσφατα Άρθρα